Vi anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG MODTAG ET PÅSKEÆG I DIN INDBAKKE ALLE PÅSKEDAGE KL. 09.00. KLIK HER.
Sko /

Sneakers

De mest ’fresh’ sneakers til herre i Århus

Sneakers var engang forbeholdt løbere, tennisentusiaster og basketballfans. Sådan er det ikke længere. Heldigvis. I mere end 20 år har sneaks udgjort en essentiel del af den moderne gentlemands garderobe, og i dag bruger modemænd sneakers til alle typer outfits. Hver sæson søger vi efter de bedste tidløse designs, lige fra sporty sneakers til de mere klassiske sko, der imponerer øjet uden at larme med skøre farver og unødvendige detaljer. Fordelen ved enkle styles er, at man næsten ikke behøver at tænke over, hvad man sammensætter skoene med. Sorte jeans, lyse jeans, blå jeans, habitbukser i blå, sort eller grå – alt går an. Hos S.T. VALENTIN har vi mærker som Asics, Garment Project, Arkk Copenhagen og Les Deux. Alle mærkerne er udvalgt fordi de i vores øjne kan noget helt specielt i forhold til produktion af sneakers til mænd. Vi har sneakers i læder såsom vores udvalg af Garment Project og Les Deux, men også Russkind i Asics legendariske GSM modeller. I helt klassiske sneakers har vi modellerne fra Arkk Copenhagen der skiller sig ud fra mængden. Kort og godt har vi alt i sneakers, så kig omkring på siden eller kom forbi i Århus så du kan prøve herlighederne!

Historien om de kære sneakers

Historien omkring sneakers går langt tilbage i tiden, i det sene 1800-tal gik folk i de såkaldte plimsolls. Plimsolls var sko med en gummibund, som ikke var særlig behagelige at gå i, da der eksempelvis ikke var forskel på højre og venstre sko. I 1992 kom U.S. Rubber Company op med et par sko der var mere komfortable, stadig med gummibund, men med en canvas overdel. Disse sko begyndte at blive masseproduceret i 1917 og fik tilnavnet sneakers, da de var så lydløse at man nemt kunne snige sig ind på folk med dem på.  Det samme år producerede Marquis Converse den første sko der var beregnet til basketballspillere, nemlig Converse All-stars. Disse sko, som senere fik navnet Chuck Taylor All-Stars blev de bedst sælgende sko i verden og designet er stort set uændret siden. Sneakers blev dog for alvor verdenskendt i 1924 hvor en tysker ved navn Adi Dassler producerede en sneaker som han opkaldte efter sig selv, nemlig Adidas. Det tyske brand blev kendt verden over som en af de bedste producenter af sportssko, sammen med Puma som blev grundlagt af Adi Dasslers bror Rudi. I starten blev sportssko udelukkende brugt til at dyrke sport i, men dette ændrede sig omkring 1950 hvor yngre mennesker begyndte at have sneakers på udenfor deres sportgrene efter at have set James dean med sneakers på i hans film. Sneakers blev dog for alvor løftet i prestige da Nike i samarbejde med basketballspilleren Michael Jordan kreerede den legendariske Nike Air Jordan. Dette blev startskuddet til en regulær designkrig mellem Adidas, Reebok, Puma og Nike hvor de på hver deres måde ændrede på hvordan en sneakers så ud, med vilde farver og former. I slut halvfemserne og de tidlige 00’ere begyndte store modehuse såsom Prada, Louis Vuitton og Christian Louboutin at producere high end sneakers og de første collabs så dagens lys. Denne tendens peakede i 2015 hvor Kanye West designede den første Yeezy Boost i samarbejde med Adidas og var og er stadig skyld i at unge mennesker ligger mange timer i kø før en release for at få muligheden for at købe de nyeste sneakers. I dag er sneakers forbundet med stor prestige og diversitet og sneakers fås derfor i forskellige materialer såsom mesh og læder, og i forskellige farver og former. En ting er sikkert – sneakers er kommet for at blive!